Keramiek Atelier De Engel

 
 

Sinds 1990 ben ik, Monique Meijer (11-07-1968), intensief bezig met het vervaardigen van keramiek. Al sinds mijn schooltijd heb ik een voorliefde voor creatieve vakken. Na abstract en impressionistisch schilderen en een periode potten maken op de draaischijf, bleek de liefde voor het maken van handgevormde beelden uit klei sterker.

Wat begon met één keer per week cursus en workshops volgen, is uitgegroeid tot het dagelijks bezig zijn met het vervaardigen, bakken en glazuren van mijn kunstwerken.

Gedurende het gehele jaar exposeer ik in diverse galerieën en vooral in het voorjaar en de zomer sta ik op kunst- en keramiekmarkten.


Vorm, expressie en kleurgebruik in mijn werk ontstaan volledig vanuit het gevoel. Van tevoren wordt niets bedacht of ontworpen. Ik voel een enorme gedrevenheid in en passie voor het werken met klei. Ik geniet ervan de klei naar mijn hand te zetten en om steeds weer te zoeken naar nieuwe technieken, materialen en vormen.


Als glazuurtechniek heeft het Raku stoken mijn voorkeur. Als kind hield ik al van de basiselementen vuur, lucht, water en aarde. Voor mij komt dit allemaal samen in dit bijzondere stookproces. Mijn grootste inspiratiebron is de natuur. In de zomer van 2003 verhuisde ik met mijn partner Engel Bosschers, vandaar de naam “de Engel”, naar een oude boerderij in Witharen. Het dorp Witharen ligt tussen Ommen en Balkbrug, precies tussen het Vechtdal en het Reestdal; inspiratie alom dus!!! Mijn expositieruimte bevindt zich momenteel in het voormalige “bakhuisje”. Natuurlijk bent u van harte welkom in mijn atelier. De koffie staat klaar!


Bel of mail vrijblijvend voor meer informatie of prijzen.Graag tot ziens in Witharen!

Welkom op de site van keramiekatelier “de Engel”.